Miben tudlak támogatni?

Elsődleges célom az, hogy tudatos döntést tudj hozni az ingatlanvásárlás során, és ne érezd zsákbamacskának az ügyletet, ne emésszen életed végéig a „mi lett volna, ha…” és az „ez bárcsak kiderült volna a vásárlás előtt!” érzése. Egyáltalán nem szükségszerű az, hogy kellő jártasság hiányában ki legyél téve az ingatlanos vagy az eladó üzleti érdekének. Műszaki, építészeti, családanyai és ingatlanos hátteremmel azon leszek, hogy meg tudd találni a neked való jövőbeli otthont.

LEGYÉL TUDATOS INGATLANTULAJDONOS!

Ha nem tudod, hogy merre indulj, mit keress

Ha nem tudod, hogy merre indulj, mit keress, hol, és mennyiért, akkor tanácsadás keretében tudok segíteni Neked, Nektek. Akár online, akár személyesen Budapesten. Van egy tuti kérdőívem, ami segít összeszedni a különböző szempontokat és lehetőségeket, ami alapján körül tudjuk határolni a Nektek való ingatlant. Elmondok egy csomó mindent, amire érdemes figyelni és ha marad időnk, a végén még hirdetéseket is nézhetünk.

Sok ingatlanhirdetés köszönőviszonyban sincs a valósággal?

Tudod, hogy mit, hol és mennyiért keresel, de rájöttél, hogy sok ingatlanhirdetés köszönőviszonyban sincs a valósággal? Ha már rengeteg időt és energiát pazaroltál el ingatlanok nézegetésével, akkor segítek a hirdetések közül kiszűrni azokat, amiket valóban érdemes is megnézni. Küldd el nekem a hirdetéseket és én elmondom a benyomásom, véleményemet róluk. Már ezekből rengeteget fogsz tudni tanulni, amit a későbbiek során kamatoztatni tudsz. Hidd el, ezeken én is átmentem annak idején, amikor saját ingatlant kerestünk és pontosan tudom, hogy mekkora csalódás tud lenni egy-egy rosszul kiválasztott ingatlan, és mennyi időt, energiát és pénzt (utazás, munkaidő) lehet erre teljesen hiábavalóan elpazarolni.

Ha megtaláltad azt az otthont, ahol el tudod képzelni az életed

Ha megtaláltad azt az otthont, ahol el tudod képzelni az életed, akkor vigyél el magaddal a következő megtekintésre, hogy megtudd, mit kapsz a pénzedért. Megvizsgálom nem csak műszaki, hanem építészeti és jogi szempontból is:

  1. A műszaki felméréssel kapcsolatban tudnod kell, hogy minden épületnek voltak és lesznek is hibái, a kérdés csupán az, hogy mennyi és mikor. Minden hozzáférhető épületszerkezetet, közműveket, gépészetet, villanyszerelést megvizsgálok (szemrevételezéssel, adott esetben műszeres méréssel is), így átfogó képet kapunk a jelenlegi állapotról.
  2. Az építészeti szempontból történő vizsgálat nem kizárólag esztétika és egyáltalán nem humbug. Feltételezhetően ebben az ingatlanban szeretnél élni életed hátralévő részében boldogságban és egészségben, igaz? Ehhez ugyanúgy hozzájárul a jó elosztás vagy éppen az átalakíthatóság, ha arra van szükség, mint a jó tájolás, a jó hőszigetelés, a hangszigetelés, meg még egy csomó minden, amitől élettérnek ideális lesz az adott épület. Családanyaként már tudom azt is, hogy mitől lesz jól működő és élhető az otthon hosszútávon.
  3. Jog: itt kifejezetten nem az ügyvédi közreműködésre gondolok, hanem hogy az ingatlan létezik-e egyáltalán hivatalosan az ingatlan-nyilvántartásban, fel van-e vezetve a földhivatali térképre, megfelel-e a helyi építési előírásoknak, esetleg bővíthető-e a jövőben, vagy hogy mit lehet kideríteni az adott társasházzal kapcsolatban.
  4. Mindezek tükrében fontos, hogy tisztában légy azzal, hogy most milyen állapotban van az ingatlan és hogy mire lehet számítani a jövőben. Ez nem csak egy felelősségteljes döntés miatt fontos, hanem jól jöhet az ártárgyalás során is! Ha úgy vesszük, jó eséllyel az áralku során már meg is spóroltad a mérnöki szolgáltatás összegét. Így főleg megéri tisztán látni, nem?

Valamint beszélek angolul is és németül is, ha esetleg arra lenne szükség.


Közzétéve

itt:

Cimkék: