Miben tudlak támogatni?

Elsődleges célom az, hogy tudatos döntést tudj hozni az ingatlanvásárlás során, és ne érezd zsákbamacskának az ügyletet. Ne emésszen életed végéig a „mi lett volna, ha…” és az „ez bárcsak kiderült volna a vásárlás előtt!” érzése.

Egyáltalán nem szükségszerű az, hogy kellő jártasság hiányában ki legyél téve a sors szeszélyének. Műszaki, építészeti, családanyai és ingatlanos hátteremmel azon leszek, hogy meg tudd találni az ideális jövőbeli otthonod.

LEGYÉL TUDATOS INGATLANTULAJDONOS!

Nem tudod még pontosan, mit keresel?

Ha nem tudod, hogy merre indulj, mit keress, hol, és mennyiért, akkor tanácsadás keretében tudok segíteni Neked, Nektek. Akár online országosan vagy személyesen Budapesten. Van egy tuti kérdőívem, ami segít összeszedni a különböző szempontokat és lehetőségeket, ami alapján körül tudjuk határolni a Nektek való ingatlant. Elmondok egy csomó mindent, amire érdemes figyelni és ha marad időnk, a végén még hirdetéseket is nézhetünk.

Mit, mekkorát, hol érdemes keresni? Ebben is szívesen segítek!

Nem akarsz több időt pazarolni a hiábavaló ingatlanok nézegetésére?

Tudod, hogy mit, hol és mennyiért keresel, de rájöttél, hogy sok ingatlanhirdetés köszönőviszonyban sincs a valósággal? Ha már rengeteg időd és energiád ment el az ingatlanok nézegetésével, akkor segítek a hirdetések közül kiszűrni azokat, amiket valóban érdemes is megnézni. Küldd el nekem a hirdetéseket és én elmondom a benyomásom, véleményemet róluk, hogy melyiket lenne érdemes megnézni, illetve, hogy mire kérdezz rá a helyszínen.

Segítek időt spórolni az ingatlannézegetés során is!

Már ezekből rengeteget fogsz tudni tanulni, amit a későbbiek során kamatoztatni tudsz. Hidd el, ezeken én is átmentem annak idején, amikor saját ingatlant kerestünk és pontosan tudom, hogy mekkora csalódás tud lenni egy-egy rosszul kiválasztott ingatlan, és legfőképp hogy mennyi időt, energiát és pénzt (utazás, munkaidő) lehet erre teljesen hiábavalóan elpazarolni.

Ha megtaláltad, menj biztosra!

Ha megtaláltad azt az otthont, ahol el tudod képzelni az életed, akkor vigyél el magaddal a következő megtekintésre, hogy megtudd, mit kapsz a pénzedért. Megvizsgálom nem csak műszaki, hanem építészeti és jogi szempontból is:

  1. A műszaki felméréssel kapcsolatban tudnod kell, hogy minden épületnek voltak és lesznek is hibái, a kérdés csupán az, hogy mennyi, milyen és mikor. Minden hozzáférhető épületszerkezetet, közműveket, gépészetet, villanyszerelést megvizsgálok (szemrevételezéssel, adott esetben műszeres méréssel is), így átfogó képet kapunk a jelenlegi állapotról.
  2. Az építészeti szempontból történő vizsgálat nem kizárólag esztétika és egyáltalán nem humbug. Feltételezhetően ebben az ingatlanban szeretnél élni életed hátralévő részében boldogságban és egészségben, igaz? Ehhez ugyanúgy hozzájárul a jó elosztás vagy éppen az átalakíthatóság, ha arra van szükség, mint a jó tájolás, a jó hőszigetelés, a hangszigetelés, meg még egy csomó minden, amitől élettérnek ideális lesz az adott épület. Családanyaként már tudom azt is, hogy mitől lesz jól működő és élhető az otthon hosszútávon.
  3. Jogi háttér: itt kifejezetten nem az ügyvédi közreműködésre gondolok, hanem hogy az ingatlan létezik-e egyáltalán hivatalosan az ingatlan-nyilvántartásban, fel van-e vezetve a földhivatali térképre, megfelel-e a helyi építési előírásoknak, esetleg bővíthető-e a jövőben. Lakás esetén segítek a lehető legtöbbet kideríteni az adott társasházzal kapcsolatban, mielőtt elköteleződnél velük.
  4. Mindezek tükrében fontos, hogy tisztában légy azzal, hogy most milyen állapotban van az ingatlan és hogy mire lehet számítani a jövőben. Ez nem csak egy felelősségteljes döntés miatt fontos, hanem információkkal felvértezve indulhatsz neki az ártárgyalásnak is! Ha úgy vesszük, jó eséllyel az áralku során már meg is spóroltad a mérnöki szolgáltatás összegét. Így főleg megéri tisztán látni, nem?
A kiszámítható jövő az ingatlanvásárlás esetében is fontos!

Valamint beszélek angolul is és németül is, ha esetleg arra lenne szükséged.

Kérdésed van? Keress meg emailben, vagy telefonon, szívesen válaszolok a kérdéseidre!

Ha pedig már tudod az irányt, akkor a tulajdonossal vagy ingatlanközvetítővel leegyeztetett időpontot gyorsan és egyszerűen itt tudod lefoglalni a naptáramba! Ugye, milyen egyszerű?

Alig várom a találkozást és az újabb kihívást!

Micskei Bernadett

okleveles építészmérnök és ingatlanvagyon-értékelő

Fotók: Unsplash és © Micskei Bernadett


Közzétéve

itt:

Cimkék: